Valkenburg maakt zich op voor de Bokkemèrt

HEUVELLAND – Valkenburg kan zich klaarmaken voor opnieuw duizenden bezoekers binnen de stadsgrenzen. Op zondag 9 oktober 2022 wordt de traditionele Bokkemèrt alweer voor de 39ste keer gehouden.
Voor Valkenburgers is het startsein van de eigen Bokkemert altijd het begin van een nieuw jaargetijde. Staan de straten weer vol kraampjes met spulletjes voor de verkoop, dan is de herfst echt begonnen. Daar waar de jaarmarkt ooit begon als een tussendoortje in de rustige periode tussen zomer en herfst, is het nu uitgegroeid tot een publiekstrekker van formaat.

Op de Bokkemert zal ook dit jaar weer een brede keus aan spullen en lekkernijen worden aangeboden. Met een straatlengte van bijna drie kilometer en ruim 250 kramen is het één van de grootste jaarmarkten van Limburg. Op het Walramplein wordt traditioneel het eerste herfstbokbier van Brouwerij De Leeuw geschonken.

De markt zal plaatsvinden in het centrum. Specifiek in de straten: Louis van der Maessenstraat, dr. Erenstraat, St. Pieterstraat, Walramplein, Hovetstraat, Berkelstraat, Grotestraat, Neerhem, Pelerinstraat, Theod. Dorrenplein, Jan Deckerstraat, Lindelaan, Gozewijnstraat en de Poststraat.

De Bokkemert is een onderdeel van de Valkenburgse Bokkenweken. Kijk voor het volledige programma van de Bokkenweken op:

https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/valkenburg/valkenburgse-bokkenweken/

Bij het bezoeken van de markt wordt geadviseerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Aan de rand van het centrum zijn parkeerplaatsen die op een loopafstand van ongeveer tien minuten liggen.
De markt vindt plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Er wordt geen entree geheven.